QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kluci se vsadili o krabičku cigaret, jeden z nich založil požár

05.01.2017 12:51

Poměrně dost šokující výsledek má vyšetřování požáru ve stodole, ke kterému došlo na Domažlicku. Ukázalo se, že za plameny stojí teprve 13letý kluk, který se chtěl blýsknout před kamarády.

2

K požáru došlo na konci loňského listopadu ve stodole v Koutě na Šumavě. Už po tom, co hasiči požár sena zlikvidovali, přišel vyšetřovatel s tím, že za plameny může být i cizí zavinění.

I když škoda se vyšplhala jen na pár stovek na shořelém seně, policie případ začala vyšetřovat a dospěla k dost překvapivému výsledku. "Díky pečlivému šetření policisté pachatele odhalili. Třináctiletý chlapec z Kdyňska chodil spolu s kamarády do staré stodoly kouřit. S kamarádem se vsadil o krabičku cigaret, že založí požár. Mladík posbíral po zemi ležící papíry, naskládal je na sebe a na ně dal seno a zapálil je zapalovačem. Poté co papíry začaly hořet, zašlapal oheň botou a od doutnající hromady papírů a sena i s kamarádem odešli," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Po tom, co parta odešla, seno začalo skutečně hořet až se rozhořelo v opravdový požár. Teprve 13letý "žhář" se ale podle všeho žádného trestu nedočká. Celou záležitost policie předala správnímu orgánu. "Zároveň však policisté zaslali návrh na odložení věci, jelikož osoba podezřelá z přestupku v době jeho spáchání nedovršila patnáctý rok svého věku. Podezřelému je totiž třináct let," doplnila policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24