QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kolony a čekání! Práce v sadech Pětatřicátníků spustily kolaps - FOTKY

27.06.2016 12:03     27.06.2016 17:21

Řidiče v Plzni v pondělí zaskočily kolony postupně snad na všech hlavních tazích a na Borech i v ve vedlejších ulicích. Za vším stojí práce na tramvajové trati v sadech Pětatřicátníků.

foto-qap-cz (11)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)

Opravy tramvajové trati v sadech Pětatřicátníků v Plzni se rozjely v pondělí ráno na ústí ze Solní ulice. Omezení tak platí zejména na hlavním tahu v sadech směrem na Lochotín, zároveň je omezení i na Palackého směrem do centra. V kombinaci s pokračujícími pracemi u křižovatky U Práce to postupně znamenalo velké problémy.

Aktuálně jde o první fázi prací na tramvajové trati. "Od 27. června do 1. července se budou provádět práce na výměně součástky výhybky," potvrdila mluvčí PMDP Kateřina Fránová.

I když pak si řidiči na čas oddechnou, na dlouho to nebude. Hned za týden začne omezení znovu. "Od 7. července do 11. července bude probíhat výměna tramvajového křížení," dodává mluvčí dopravních podniků s tím, že i v tomto případě zasáhnou práce do dopravy.

Kolony ovládly hlavní tahy i postranní ulice...

Během dopoledne se kolony tvořily zejména na hlavním tahu z Bor do centra a na Palackého náměstí směrem do sadů, kde je pro odbočení vpravo průjezdný jen jeden jízdní pruh. Ve spojení s pokračujícími pracemi u křižovatky u Práce se postupně ale kolony objevily snad na všech hlavních tazích. Na Borech stála auta například i v Mánesově ulici. Hustý provoz zasáhl odpoledne i do MHD, zpoždění nabíraly jak trolejbusy, tak autobusy, které projíždí zejména centrem města. 

Aktuální práce na trati spustí krátkodobou objížďku tramvají linky číslo 2...

Objížďka bude pro tramvaje platit v úterý 28. června od osmé hodiny večer. "Tramvaje linky číslo 2 budou jezdit v uvedeném období ve směru na Skvrňany mezi zastávkami „Hlavní pošta“ a „Palackého náměstí“ odkloněny přes zastávky „Pod Záhorskem; Lékařská fakulta; U Gery; Mozartova; U Gery; Lékařská fakulta; Pod Záhorskem; Jízdecká“," informovaly PMDP.

Cestující, kteří by si nechtěli udělat "vyjížďku" až na Severní předměstí, mohou nicméně přestoupit už v sadech. "Pro urychlení přepravy na Skvrňany lze využít přechodu mezi zastávkami „Hlavní pošta“ a „Jízdecká“. Minimální doba na přechod mezi těmito zastávkami jsou 4 minuty," upozorňují dopravní podniky s tím, že na Světovar zůstává provoz tramvají nezměněný.

Zastávky tramvají linky č. 2 směr Skvrňany po trase odklonu:

Hlavní pošta (tramvajová zastávka linek č. 1 a 2 – možný přestup na zastávku Jízdecká na dřívější spoj)

Pod Záhorskem (tramvajová zastávka linek č. 1 a 4 směr Bolevec/Košutka)

Lékařská fakulta (tramvajová zastávka linky č. 1 směr Bolevec)

U Gery (tramvajová zastávka linky č. 1 směr Bolevec)

Mozartova (tramvajová zastávka linky č. 1 směr centrum)

U Gery (tramvajová zastávka linky č. 1 směr centrum)

Lékařská fakulta (tramvajová zastávka linky č. 1 směr centrum)

Pod Záhorskem (tramvajová zastávka linek č. 1 a 4 směr centrum)

Jízdecká (běžně nevyužívaná tramvajová zastávka – možný přestup ze zastávky Hlavní pošta)

mapka objížďka tramvaj

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24