QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Konec října bude celkem teplý, pak se ochladí

24.10.2016 7:01

Poslední říjnový týden přinese teploty i okolo 15 stupňů, v noci ale mohou klesat i pod bod mrazu. V dalších týdnech už se bude navíc ochlazovat.

nebe QAP FOTO

Podle nové měsíční předpovědi do 20. listopadu nás čeká už postupné ochlazování. I když v posledním říjnovém týdnu můžeme počítat s teplotami i okolo 15 stupňů, v noci budou klesat postupně pod nulu a bude se ochlazovat i přes den.

"V prvním týdnu předpovědi (24.-30.10.) budou průměrné teploty vzduchu obdobné, jako byly v uplynulých třech týdnech. V dalších třech týdnech (31.10.-20.11.) budou teploty vzduchu postupně klesat a budou se pohybovat převážně kolem dlouhodobého průměru odpovídajícího roční době. Období jako celek očekáváme teplotně průměrné. I srážkově očekáváme něsledující období průměrné," informoval ČHMÚ.

První polovina týdne bude teplá, pak přijde ochlazení...

V tomto týdnu bude teploty v prvních dnech ovlivňovat příliv teplého vzduchu. V úterý už bude ale přes naše území přecházet studená fronta, která počasí ovlivní.

V pondělí nás čeká zataženo až oblačno, ojediněle mrholení a na severozápadě místy déšť. Nejvyšší teploty vystoupí mezi 9 až 13 stupňů, při zmenšené ovlačnosti až na 15.

V úterý bude zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle i polojasno. Postupně se ale objeví déšť nebo přeháňky. Přes den naměříme 12 až 16 stupňů, místy až okolo 18. V noci klesnou teploty mezi 10 a 6 stupňů.

Středa bude převážně oblačná, ojediněle se objeví i přeháňky a nad 900 metrů smíšené srážky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 8 až 4 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 8 až 12.

Ve čtvrtek nás čeká oblačno až zataženo a ojediněle slabý déšť. Nejnižší noční teploty budou mezi +3 až -1 stupněm, nejvyšší denní mezi 7 až 11.

Pátek přinese oblačnou oblohu, přechodně bude až polojasno. Ráno se ale ojediněle objeví mlhy. V noci naměříme 6 až 2 stupně, přes den pak 9 až 13.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Ojediněle, na severu místy občasný déšť. V závěru období srážky četnější a na horách postupně sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, v závěru období ochlazování."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24