QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Konec října přinese změny v jízdních řádech MHD

24.10.2016 12:33

Cestující MHD musí od poloviny týdne počítat v Plzni se změnami. Do provozu zasáhnou podzimní prázdniny, státní svátek, oslavy i změna času.

ilustrační foto_QAP foto (22)

Jako první se do provozu veřejné dopravy promítnou už od středy podzimní prázdniny. Na státní svátek pak dojde kvůli podvečernímu průvodu i k přerušení provozu. O víkendu se pak chystá změna času.

Podzimní prázdniny, které připadají na středu a čtvrtek se promítnou do autobusové dopravy. "Z důvodů podzimních školních prázdnin ve dnech 26. 10. a 27. 10. 2016 nepojedou v tyto dny školní autobusové spoje, či spoje autobusových linek, označené, že nejedou o školních prázdninách," informují dopravní podniky.

V pátek 28. října pak pojedou linky podle nedělních jízdních řádů. V Plzni budou navíc probíhat oslavy 28. října, které jsou každoročně spojené s lampionovým průvodem. Ten krátkodobě přeruší provoz MHD v centru města. Mezi 18. a 19. hodinou tak postupně dojde k přerušení provozu tramvají číslo 4 z Bor do centra, tramvaje linek číslo 1 a 2 pak neprojedou přes náměstí Republiky. Krátkodobě bude zastavený také provoz trolejbusů číslo 11, 12, 15 a 16 na křižovatce U Práce. Zastavený nebo odkloněný bude také provoz autobusů linek číslo 20, 27, 28, 33, 35, 41 a 57.

Víkendová změna času se pak dotkne nočních spojů. Ze soboty na neděli se budou posunovat hodiny ve tři ráno na druhou. To ovlivní noční autobusy, více zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24