Konec února přinese znovu oteplení a déšť

18.02.2017 15:19

Závěr února bude ve znamení celkem vysokých teplot a také deště. Hned v příštím týdnu se navíc přidá i silný vítr. Ochlazení by ale do konce zimy ještě mohlo přijít.

nebe QAP FOTO

Podle nových měsíčních výhledů meteorologů pro období od 20. února do 19. března se nejspíš už kruté mrazy nevrátí. Závěr února bude ve znamení nadprůměrných teplot.

"První týden předpovědi (20.-26.1.) očekáváme teplotně nadprůměrný, druhý týden (27.2.-5.3.) pak slabě nadprůměrný. Další dva týdny by se měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru. Přesto nelze vyloučit přechodně i výraznější ochlazení," informoval ČHMÚ.

Nejvíc srážek by mělo spadnout v prvním týdnu výhledu, tedy v týdnu od 20. února. Další tři týdny by měly být z pohledu srážek spíš průměrné nebo podprůměrné.

Příští týden přinese oteplení a také silný vítr...

V příštím týdnu se teploty budou dostávat až na 11 stupňů. Meteorologové nicméně varují, že celý týden nás bude provázet silný vítr. Už v první polovině týdne by měla jeho rychlost postupně dosahovat v nížinách až 55 kilometrů v hodině a na horách až 75 kilometrů v hodině. Situace by se navíc měla ještě v závěru týdne zhoršit.

"Podle aktuálních předpovědních materiálu by měla být druhá polovina týdne ještě větrnější, čerstvý západní až severozápadní vítr by měl mít průměrnou rychlost 6 až 11 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s (75 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h). Vítr by měl na konci týdne slábnout," upozorňuje Český hydrometeorologický ústav.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24