Kontrola řidiče skončila policejní honičkou! Padl i výstřel

15.01.2018 14:52

Až varovný výstřel zkrotil řidiče, který ujížděl policejní hlídce. Honička s ujíždějícím autem navíc skončila bouračkou. Muž prchal hlídce hned z několika důvodů...

FOTO_QAP_CZ (13)

Osobního auta bez značek si všimla policejní hlídka v Sušici, když projížděla ulicí Čsl. Armády. Za volantem auta přitom seděl muž, o kterém policisté dobře věděli, že je bez řidičáku.

"Policisté se služebním vozidlem použili výstražné světelné a zvukové zařízení k zastavení vozidla. Řidič na výzvy nereagoval a s vozidlem couval do protilehlé ulice Pod Viničkami, kde narazil do oplocení rodinného domu. Poblíž policisté zastavili služební vozidlo a chtěli provést kontrolu řidiče, ale tento se rozjel do prostoru křižovatky, jel ulicí Osvobození a pokračoval směrem do zahrádkářské kolonie Pod Svatoborem, kde z účelové komunikace odbočil na travnatý porost a s vozidlem narazil do listnatého stromu," popisuje mluvčí policie Dana Ladmanová.

Hned po nehodě se muž dal na útěk. Policisté tak nakonec museli použít i služební zbraň. "Muž nereagoval na výzvy policistů a následně jej policisté zadrželi, kdy použili donucovací prostředky varovný výstřel i hmaty a chvaty," dodává policejní mluvčí.

Dechová zkouška u dopadeného muže neprokázala, že by pil alkohol. Testy na drogy nicméně odmítl a stejně tak se ani nepodrobil lékařskému vyšetření. Důvodů k útěku před hlídkou měl navíc muž hned několik. "Policisté zjistili, že vozidlo není vedeno v evidenci vozidel a tudíž nemá přidělenou registrační značku ani není uzavřeno povinné pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla," doplnila Dana Ladmanová s tím, že muž je navíc od října loňského roku bez řidičáku a to na dobu dvou let. Případem se policie i dál zabývá. Muž je nicméně podezřelý mimo jiné i z násilí proti úřední osobě.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24