QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontrola spícího muže na Americké skončila napadením strážníků

26.09.2016 14:01

Kontrola spícího muže na zemi, kterých dělají strážníci v Plzni běžně několik za den, skončila tentokrát dramaticky. Agresivní muž dokonce zranil strážníci!

sumavska

Hlídka strážníků vyjížděla k ležícímu muži u domu na Americké na základě volání od svědka. Během chvíle se ale kontrola zvrhla v napadení strážníků a na místo musela dokonce dorazit posila.

Jakmile hlídka dorazila na místo, uviděla muže ležícího ve štěrku, navíc z úst mu vytékaly sliny. Jakmile se ho hlídka začala ptát, jestli potřebuje lékařskou pomoc a zda je v pořádku, chtěl, aby strážníci odešli. Až po několikáté výzvě byl navíc schopný se postavit. Svoji totožnost už ale prokázat nechtěl a snažil se z místa odejít. Rozhodně to ale nebylo v klidu.

"Na hlavy zasahujících strážníků se tou dobou sypala od něj už dost nelibá slova. V jednu chvíli se muž otočil směrem ke strážníkům, zaujal bojový postoj a následně je napadl. Strážníci se bránili, přičemž městská policistka použila vůči útočníkovi slzotvorný prostředek do obličeje. Jeho agresivita na to stoupla, začal kolem sebe máchat rukama a přitom jí způsobil zranění na obou rukou," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Hned na to se dal muž na útěk. Hlídka ho dál pronásledovala a překonat musela i kontejner, který před ni prchající agresor převrhl. Honička skončila na nedalekém parkovišti, kam dorazila i posila. Muž skončil s pouty na rukou a celou záležitost si dál přebrala státní policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24