QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontroly na silnicích nekončí! Policie rozjela další akci

19.09.2017 7:58

Policie v regionu rozjela další dopravně bezpečnostní akci. V síti kontrol uvízli i řidiči pod vlivem alkoholu nebo drog. Pokuty padly ve zhruba čtvrtině případů.

DSC05147

Do terénu vyrazili tentokrát policisté na Rokycansku. Během několika hodin zkontrolovali víc jak stovku řidičů a zhruba čtvrtina z nich se musela smířit s pokutou.

"Dopravní akce byla zaměřena zejména na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dále na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Dvaadvacet policistů při akci zkontrolovalo bezmála 110 vozidel a zjistili 26 přestupků," shrnuje policejní mluvčí Hana Kroftová.

Většinou se to nakonec obešlo pokutou na místě. Ve dvou případech ovšem bude mít výsledek kontroly další následky. "Kromě dvou vyřešili protiprávní jednání na místě uložením blokové pokuty a zbylé dva přestupky následně oznámili správnímu orgánu k projednání. V jednom případě to byl řidič, který usedl za volant pod vlivem alkoholu a jedenkrát pod vlivem omamných a psychotropních látek, což potvrdil test na přítomnost drog," dodává mluvčí policie.

Četnější kontroly slibovali policisté už v průběhu prázdnin, kdy stoupal počet vážných i přímo tragických nehod. Dál by tak řidiči měli s obdobnými dopravně bezpečnostními akcemi počítat.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24