QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontroly pejskařů v Plzni pokračují i v parném létě. Tentokrát na Světovaru

07.08.2018 13:53

Kontroly, které se zaměřují na pejsakře a dodržování vyhlášky, probíhají v Plzni v letošním roce ve velkém. Tentokrát šli do terénu strážníci a zástupci obvodu na Světovaru.

P8060828

Pejskaři na plzeňském Světovaru byli pod důkladným dohledem. V tomto týdnu proběhla další ze sérii mimořádných kontrol pejskařů, které letos probíhají. Spolu se strážníky jsou tradičně v terénu i zástupci jednotlivých obvodů.

"Kontrola zaměřená na dodržování pejskařů, která trvala zhruba hodinu a půl, se tentokrát přesunula do lokality Světovar. Strážníci se jako při těch předchozích kontrolách zaměřili na to, jestli osoby vedoucí psy mají své čtyřnohé miláčky poctivě očipované, zaevidované a mají za ně zaplacený místní povinný poplatek. Velká pozornost byla věnována také tomu, jak důsledně po nich majitelé uklízí exkrementy a zda je nenechávají volně pobíhat v místech, kde to zakazuje městská vyhláška," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Kontroly tentokrát dopadly na výbornou, všichni prošli bez problémů a nedošlo k žádnému porušení povinností vyplývající z městské vyhlášky. Za to si vysloužili pejskaři i malý dárek.

Pejskaři se nicméně musí mít dál na pozoru, a to na celém území města. "Kontrolám dodržování povinností pejskařů se budou strážníci věnovat nadále v rámci výkonu služby," potvrdila Jana Pužmanová.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24