Kontroly ubytoven i firem pokračují! Policie odhalila další padělané doklady cizinců

19.05.2017 10:14

Policie v regionu pokračuje s kontrolami ubytoven a vytipovaných firem v souvislosti s problémy se zahraničními dělníky. I další kontroly odhalily padělané doklady, už se jedná o vyhoštění cizinců.

1

Tentokrát se do razií pustili policisté na Rokycansku. Hned ve dvou vlnách vzali útokem jednu firmu a ubytovny. Znovu se ukázalo, že problémy s doklady mají cizinci v podstatě nepřetržitě.

"Díky kvalitní práci kolegů bylo zjištěno několik případů porušení zákona. Při kontrolách policisté zjistili u patnácti cizinců, že mají padělané doklady a u pěti cizinců získali podezření z nelegálního pobytového režimu na území ČR. Cizinci, kteří porušili zákon, byli eskortování do Plzně na odbor cizinecké policie," říká k raziím mluvčí policie Hana Rubášová.

Padělanými doklady se nadále zabývají úředníci a v běhu už je i řízení ohledně vyhoštění několika osob. "V současné době je v této věci zahájeno řízení o správním vyhoštění. Pobytové kontroly probíhají jak z preventivních důvodů, tak i z důvodů nárůstu případů, kdy se na protiprávním jednání podílejí právě cizinci," dodává mluvčí policie.

O problematice zahraničních dělníků se začalo diskutovat ve velkém před několika měsíci v rámci celého Plzeňského kraje. Problémy se objevují prakticky všude, kde se nachází větší průmyslové zóny. Krom toho dělníků přibývá se startem stavební sezóny v průběhu jara. I policie tak potvrdila, že kontroly budou pokračovat. "Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se budou i nadále této problematice velmi intenzivně věnovat," uzavírá Hana Rubášová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24