Koupaliště v Rokycanech zahájí novou sezónu! Bude ve znamení novinek

27.05.2016 12:29

Nové atrakce, vodní hřiště pro děti, půjčovna knih, ale i zlepšení wifi připojení nebo zákaz kouření. Koupaliště v Rokycanech zahajuje novou sezónu s opravdu velkou plejádou novinek...

FOTO_Pavel Němeček (13)

Venkovní koupaliště v Rokycanech prošlo v posledních měsících radikálními proměnami. Letošní letní sezóna tak slibuje opravdu komfortní podmínky pro trávení volného času. Koupaliště v Rokycanech je velmi populární nejen pro tamní obyvatele, ale i pro návštěvníky z celkem širokého okolí.

Areál koupaliště prošel velkými úpravami. Ty byly kompletně dokončené zhruba před týdnem. U bazénu přibyl tobogán, také vodní hřiště pro děti. První etapa revitalizace vyšla na zhruba tři miliony.

Návštěvníci budou mít na koupališti k dispozici i půjčovnu knih a město navíc nechalo zlepšit wifi připojení. "Na koupališti byl též předělán wifi hotspot pro veřejnost. Úprava byla vynucená i obavami, že plánovanou opravou věže kostela by mohla být ovlivněna i kvalita primárního spoje tohoto hotspotu. Nyní je tedy hotspot připojen optickou trasou metropolitní sítě. Z tohoto titulu mohla být také navýšena i datová rychlost pro připojení klientů na čtyřnásobek," informovalo město.

Lidé by si měli ovšem při vstupu dobře projít návštěvní řád. Vedení města schválilo jeho novou podobu na jednání rady města před několika dny. Novinkou je omezení kouření v areálu, nově se nesmí kouřit ve vymezené zóně kolem dětského brouzdaliště a vodního hřiště.

Slavnostní otevření je naplánované na neděli 29. května, kdy se poprvé do provozu uvede i tobogán. Slavnostní zahájení proběhne od 14 hodin, premiérový sjezd na tobogánu se plánuje na 14:20 a vstup na koupaliště bude v den otevření zdarma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24