Koupil kradené kolo za víc jak sto tisíc! Policie hledá původního majitele

23.09.2017 15:42

Policie pátrá po majiteli kola za zhruba 150 tisíc. Muž ho koupil nejspíš od překupníka za pouhých pět tisíc. Policie zveřejnila fotky! Poznáváte kolo?

"Policisté Městského ředitelství policie Plzeň provádí šetření ve věci podezření se spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Tohoto jednání se měl dopustit 34letý muž, který od května do začátku srpna 2017 užíval pánské jízdní kolo značky Ridley, které měl zakoupit od neznámé osoby za částku 5 000 korun," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Jak se v průběhu vyšetřování ukázalo, skutečná cena kola je kolem 150 tisíc a policie nyní prověřuje, zda a kde bylo ukradené. Hledá tedy i původního majitele. "Provedeným šetřením policisté obvodního oddělení Plzeň-střed zjistili, že nominální hodnota bicyklu se pohybuje ve výši 150 000 korun. Policisté nevylučují možnost, že jízdní kolo může pocházet z trestné činnosti, ke které mohlo dojít jak na území České republiky, tak i v zahraničí. Jízdní kolo bylo muži dle zákona odebráno a v současné době policisté mimo jiné pátrají po pravém majiteli bicyklu," dodává policejní mluvčí.

Majitel kola se tak může na policii obrátit rovnou přes tísňovou linku 158. POmoct by mohly i výpovědi dalších svědků.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24