QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kraj dá peníze na stavbu dalších cyklostezek v Plzni

21.11.2017 10:31

Rada Plzeňského kraje schválila poskytnutí dotací na výstavbu dvou nových cyklostezek v Plzni. Konkrétně jde o stezku z Koterova do Starého Plzence a v Lábkově ulici.

IMG_0553

O výstavbě cyklostezky mezi Koterovem a Starým Plzencem se v poslední době mluví hodně. Stavbu podporuje jak druhý plzeňský obvod, tak město Plzeň, Starý Plzenec a nyní potvrdil poskytnutí dotace i Plzeňský kraj.

"Plzeňský kraj poskytne statutárnímu městu Plzeň finanční prostředky ve výši 3 870 460 Kč na výstavbu cyklostezky, kterou realizuje společně s městem Starý Plzenec, v úseku mezi městskou částí Plzeň- Koterov a Starým Plzencem. Částka bude použita na spolufinancování a na náklady na projektové dokumentace, autorský dozor a biologický dozor," potvrdila mluvčí kraje Alena Marešová. Celkově jde o částku zhruba 4 miliony korun.

Městu Starý Plzenec pak poskytne kraj finančních prostředky ve výši 340 000 korun na pokrytí nákladů na přípravu a realizaci akce části Starý Plzenec. Celkově má stezka vyjít na 24 a půl milionu.

Dalším projektem, který kraj podpoří, je cyklostezka podél železniční trati v Lábkově ulici. "Rada PK souhlasí s poskytnutím dotace v celkové výši 2 623 000 korun statutárnímu městu Plzeň. Předpokládané celkové náklady projektu se očekávají ve výši 3 279 797 korun včetně DPH. Požadovaná částka 2 623 000 korun představuje 80 % z celkových nákladů," dodává mluvčí krajského kraje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24