QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kraj opět ovládne baroko! Letní barokní festival přinese řadu akcí

23.05.2017 12:14

Oficiální zahájení Letního barokního festivalu proběhne v první polovině června, už na konci května se ale rozeběhne série doprovodných akcí. Čtěte podrobnosti!

barokní festival_ilustr1

Oficiální zahájení barokního festivalu proběhne 10. června v Mariánské Týnici. V průběhu dalších měsíců se až do srpna chystá celá řada akcí, slavností, koncertů i výstav. Festival zavítá na celkem osm barokních památek v Plzeňském kraji.

"Slavnostního zahájení festivalu se i letos zhostila Mariánská Týnice, kde se návštěvníci mohou těšit na koncert sboru Schola Gregoriana Pragensis a v nočních hodinách pak na barokní ohňostroj. Během následujících tří měsíců se postupně festival představí na různých místech regionu, například v Klatovech, na Zelené Hoře, v Tachově, Plasích, Hrádku u Sušice, Kladrubech a Manětíně,“ zve k návštěvě náměstek hejtmana pro oblast kultury a památkové péče Martin Baxa.

Letní barokní festival 2017 je součástí unikátního projektu Plzeňského kraje "Západočeské baroko“, který vznikl v lednu 2016. "Hlavní osu tvoří 8 slavností ve významných barokních lokalitách Plzeňského kraje. Každá z nich nabízí bohatý program, při němž je baroko vnímáno opravdu všemi smysly. Návštěvníci si mohou poslechnout barokní hudbu, ochutnat barokní menu, navštívit noční prohlídku vybrané památky, zažít barokní dostaveníčko nebo si přivonět k vůním tak typickým pro baroko," dodává mluvčí kraje Alena Marešová.

Festival bude provázet i celá řada drobnějších akcí. Kompletní program najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24