QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kraj pokryje ledovka. Meteorologové vydali výstrahu

13.12.2017 14:31

Meteorologové ČHMÚ vydali oficiální výstrahu kvůli ledovce. Ta by měla situaci v Plzeňském kraji zkomplikovat především v noci na čtvrtek.

5

Pokud budete v noci ze středy na čtvrtek vyrážet na cesty autem, měli byste se mít maximálně na pozoru. Meteorologové varují před ledovkou, která by se měla objevovat už ve večerních hodinách ve středu.

"Ve středu večer a v noci na čtvrtek 14. prosince bude od západu přibývat oblačnost se sněžením, které bude pod 1000 metrů nad mořem přecházet v déšť, místy i mrznoucí s tvorbou ledovky, zejména na jihozápadě Čech," informoval ČHMÚ.

V průběhu noci se bude postupně oteplovat. Zpočátku budou teploty v rozmezí mezi +2 až -2 stupni, pak ale budou stoupat. To ovšem může přinést další problémy, a to v souvislosti se silným větrem. "Při postupu okluzní fronty k východu bude zesilovat v noci na čtvrtek 14. prosince jižní, postupně jihozápadní vítr na čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h) na horách až 30 m/s (110 km/h)," upozorňují meteorlogové.

Výstraha kvůli ledovce platí pro všechny okresy Plzeňského kraje od středy od 21 hodin do 6. hodiny ranní ve čtvrtek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24