Kraj se chce zaměřit na zaměstnávání cizinců v průmyslových zónách

23.03.2017 13:02

Vedení Plzeňského kraje bude úzce spolupracovat s ministerstvem vnitra v souvislosti s problematikou zaměstnávání cizinců v průmyslových zónách. Čtěte podrobnosti.

Policejní kontrola na ubytovně v Obchodní ulici

Jedním z důležitých kroků je memorandum o spolupráci s ministerstvem vnitra při řešení problémů spojených se zaměstnáváním cizinců v průmyslových zónách. Memorandum schválilo vedená kraje.

Spolupráce má spočívat zejména v aktivní účasti zástupce kraje v pracovní skupině, výměně informací, navrhování opatření a připomínkování dokumentů.

"Ministerstvo vnitra České republiky se v současné době intenzivně zaměřilo na řešení problematiky zaměstnávání cizinců v průmyslových zónách a s ní spojenou proměnou bezpečnostní situace. Plzeňský kraj je jedním z krajů, kterých se tato problematika dotýká velmi významně. K řešení problematiky byla ustavena pracovní skupina koordinovaná ministerstvem vnitra, kde jsou zastoupeny jak dotčené úřady, tak kraje a obce," říká mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

Na zaměstnávání cizinců v průmyslových zónách a s tím spojené problémy se chce zaměřit také město Plzeň. Problematika se ale dotýká i dalších částí regionu. Zejména pak například Tachovska, kde je celá řada průmyslových zón. Nějvětší koncentrace je v blízkosti dálnice D5.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24