Kraj se dál dusí smogem, zlepšení se zatím nečeká

23.01.2017 9:23

Smogová situace byla vyhlášená pro Plzeňský kraj už před víkendem a ani po několika dnech se nelepší. Spíš naopak, podle plzeňské pobočky ČHMÚ se stav zhoršuje. Přinášíme aktuální informace!

DSC05378

Inverzní ráz počasí dál zhoršuje kvalitu ovzduší v regionu. Nejhorší výsledky průběžného měření přichází ze stanice v Plzni na Slovanech.

Ani výhledy navíc nejsou příliš dobré. "Limity jsou překročené na Doubravce a na Slovanech. Během dopoledne to bude ještě narůstat," potvrdil plzeňský meteorolog Pavel Kopeček s tím, že ani vyhlídky na příští dny nejsou příliš dobré. Inverze bude pokračovat a pokles hodnot polétavého prachu pod limity se zatím neočekává.

Při současném stavu ovzduší doporučují odborníci omezit pobyt venku lidem chronicky nemocným, seniorům a malým dětem. Český hydrometeorologický ústav zároveň opakovaně žádá řidiče automobilů, aby pokud možno nevyjížděli s vozidly. Právě emise z aut se výrazně podílejí na zvýšených koncentracích suspendovaných prachových částic a oxidu dusičitého.

Průběžný stav ovzduší můžete sledovat na webu Českého hydrometeorologického ústavu, kde se zobrazují aktuální výsledky měření jednotlivých stanic v Plzni. Více zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24