Krašovská zahradní slavnost představí projekty revitalizace

26.08.2016 10:27

Vnitroblok Krašovské v Plzni v neděli 28. srpna opět ožije zahradní slavností. Druhý ročník akce představí projekty na obnovu lokality. Nezmeškejte to!

FOTO_QAP_CZ (15)

Sídliště Košutka v Plzni a především vnitroblok mezi ulicemi Krašovská, Toužimská, Žlutická a Studentská se už v neděli 28. srpna opět zaplní zástupy lidí. Chystá se druhý ročník Krašovské zahradní slavnosti. A to v podvečer před tím, než bude oficiálně vyhlášena architektonická soutěž na obnovu lokality.

"Loňský první ročník Krašovské zahradní slavnosti sklidil velmi pozitivní ohlasy účastníků, kterým se líbila možnost poznat se lépe se svými sousedy i příležitost mluvit se zástupci městského obvodu o připravované proměně vnitrobloku. Rozhodli jsme se proto uspořádat i druhý ročník slavnosti a to v předvečer vyhlášení architektonické soutěže – tentokrát tedy příznačně s tematikou soutěží a her. Občané se zároveň během akce dozví i více informací k samotné architektonické soutěži,“ říká Ivana Mádlová, místostarostka prvního plzeňského obvodu.

Slavnost nabídne zábavu návštěvníkům všech generací. Odpoledne louka ožije sportem a hrami. Chybět nebude fotbalový turnaj, lekce power jógy a taneční lekce swingu. Večer bude patřit hudbě a tanci, ke kterému zahraje plzeňská dixielandová kapela The Dixie Hot Lick. Návštěvníci si mohou také sami namíchat zahradní nápoje nebo si zakoupit občerstvení. Zlatým hřebem večera se stane vyhlášení vítěze soutěže o nejlepší krašovský štrůdl. Ta vypukne od 15 do 16.30 hodin.

"Krašovská zahradní slavnost poskytne jakousi ochutnávku, co bude vnitroblok nabízet po své proměně. Konkrétní podoba tohoto, pro Košutku velmi důležitého, místa vzejde z architektonické soutěže, jejíž výsledky budou známy do konce roku 2016,“ říká architekt Marek Sivák ze spolku Pěstuj prostor, který na projektu od začátku spolupracuje. "Návrhy všech soutěžících vystavíme na veřejné výstavě, k vybranému projektu se budou mít občané možnost vyjádřit na besedě s architekty. Neměl by se však už řešit celkový koncept projektu, který vzešel od veřejnosti ve formě zadání soutěže, ale spíše detaily a konkrétní řešení aplikovaná v návrhu. Začátek fyzické proměny vnitrobloku je plánován na rok 2018,“ dodává Marek Sivák.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24