QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Krevní sklady FN Plzeň se zaplnily! Lidé darovali ve velkém

09.08.2018 12:59

Fakultní nemocnice v Plzni má opět plné krevní sklady. Výzva, kterou nemocnice zveřejnila před pár týdny, zabrala. S dárci se doslova roztrhl pytel!!!

plno

Hrozící nedostatek krevních zásob FN Plzeň je díky lidské ochotě pomoci zažehnaný. Nemocnice ve druhé polovině července zveřejnila výzvu všem dárcům. A lidé skutečně dorazili ve velkém počtu.

"Předáváme velké poděkování všem dárcům, kteří pomohli v okamžiku výrazného nedostatku krve, potřebné pro pacienty FN Plzeň. Lidská solidarita se projevila ve velkém měřítku, moc a moc děkujeme. Během 14 dnů po zveřejnění výzvy se počet dárců zvýšil o 25%, během dvou týdnů  přišlo 1310 dárců," informovala FN Plzeň.

Nemocnice ovšem zároveň žádá dárce všech pozitivních krevních skupin (A+, B+ a 0+), aby své darování odložili alespoň do konce září. 

Problémy se zásobami krve jsou během letních měsíců v podstatě trdičním problémem. Na vině je doba dovolených i výlety do exotických zemí, kdy musí dárci po návratu respektovat určitá pravidla. Tentokrát hrozil nedostatek krve tak výrazně, že nemocnice dokonce podmínky darování krve zmírnila. Více zde.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24