QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Křimice budou hostit oblíbený Festival zelí

22.09.2017 8:02

Zelí k plzeňským Křimicím neodmyslitelně patří. Další ročník Festivalu zelí se chystá na sobotu 23. září. Chybět nebudou ani tradiční dobroty...samozřejmě ze zelí.

Festival zelí probíhá v Křimicích v Plzni už několik let a stal se u návštěvníků velmi oblíbenou podzimní akcí. I letos je pro zájemce v areálu Zelárny Lobkowicz připravený bohatý program.

"Během festivalu se dozvíte, jak ze zelí vařit, co všechno lze s touto výjimečně zdravou zeleninou v kuchyni udělat a hlavně získáte profesionální rady, jak si naložit vlastní zelí. K dispozici budou jednak zkušení zaměstnanci zelárny, tak i někdo z rodiny Lobkowiczů, kteří jsou na své zelí patřičně hrdí a rádi vám poradí, jak na to," lákají organizátoři.

Připravené bude i podzimní zelné menu. K mání bude čerstvé krouhané zelí, ale také už i letošní kysané zelí a zelná šťáva. ta se bude hodit hlavně při nastupujících nachlazeních jako zbraň pro posílení imunity.

Se zelím bude spojený celý program. "V průběhu festivalu si vyzkoušíte šlapání zelí v kádích, přičemž pro dospělé holínky máme, děti ať si radši vezmou vlastní. V rámci zdravějšího životního stylu budou, tedy kromě nabídky výborných jídel, organizovány soutěže, hlavně pro vaše děti, na které čekají velmi zajímavé ceny," upozorňují pořadatelé.

Program Festivalu zelí 2017:

9:00 – otevření, zahájení prodeje zelí, zelných produktů a občerstvení

9:00 - 18:00 Kapela Explozet Rock bude hrát celý den

9:30 – zahájení dětských soutěží

11:00 a 12:00 – vystoupení Trampolíny Bdeněves

14:00 - 17:00 – prohlídky Lobkowiczkého zámku

18:00 – závěr

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24