QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kriminalisté řeší nález lebky ženy v Německu! Pocházet má ze Šumavy

12.09.2018 10:53

Němečtí policisté řeší nález lebky ženy, která měla dětství strávit na Šumavě. V současné době se proto obrací na svědky v Plzeňském kraji, zda by ženu poznali...

Na začátku února minulého roku byly v lesíku Keilsteriner Hang v Německu nalezeny kosterní ostatky lidské lebky. I přes pátrací akce se policistům nepodařilo nalézt v místě nálezu, ani v jeho okolí, žádné další ostatky a identita osoby tak není policistům do současné doby známá.

"Kriminalisté, kteří se případem zabývali, spolupracovali také se specialisty z Ústavu soudní medicíny München a rovněž s pracovníky ze Svobodné univerzity Amsterdam, kteří se věnovali rekonstrukcí měkkých tkání. Na základě jejich zkoumání byl vypracován posudek, jak mohla osoba před smrtí vypadat a bylo rovněž určeno, na jakém území mohla pobývat," říká mluvčí policie Pavla Rubešová s tím, že žena se měla narodit v letech 1942 až 1944 a dětsví měla strávit na Šumavě. V dospělosti pak žila v Regensburgu.

Policie má aktuálně k dispozici velmi věrohodný portrét ženy, který vytvořili specialisté právě na základě kosterních nálezů.

"Němečtí kolegové tak žádají o spolupráci naše občany, kteří by ženu na fotografii poznali nebo mohli jakoukoli informací přispět k zjištění její totožnosti, aby kontaktovali linku tísňového volání 158," dodává policení mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24