QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kriminálka v Plzni šetří dvě loupeže! Pomoct mohou svědci - ZÁBĚRY Z KAMER

14.11.2018 8:56

Plzeňská kriminálka v současné době vyšetřuje hned dvě loupeže, ke kterým došlo v uplynulých týdnech. Pomoct mohou zejména informace od svědků!

LP Skvrňanská2
LP Skvrňanská2LP Skvrňanská

K první loupeži došlo v polovině října na Skvrňanské. Policie nyní hledá svědky, kteří by s šetřením pomohli. Kriminalisté mají navíc k dispozici záběry z bezpečnostních kamer.

"Kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň provádějí prověřování zvlášť závažného zločinu loupež, ke které došlo dne 14. října v době od 01:33 – 01:42 hodin v Plzni v ulici Skvrňanská 32. Na přiložených souborech jsou zachyceny osoby, které by svými informacemi přispěly k objasnění události," říká mluvčí policie Hana Rubášová.

Podle policie se má jednat o dva muže vysoké kolem 180 centimetrů. Jeden z mužů měl na sobě pravděpodobně šedou mikinu a kapuci přes hlavu. Tmavé tepláky. Druhý muž byl oblečen do černé bundy a pravděpodobně světlejších kalhot. Oběma může být mezi 20 až 35 lety.

K další loupeži došlo o uplynulém víkendu na Skvrňanech. "Kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň provádějí šetření ve věci zvlášť závažného zločinu loupež, ke které došlo dne 11. listopadu v době okolo 18:45 hodin v prodejně tabáku v Plzni na Skvrňanech. Pachatel pod hrozbou nože vyžadoval od obsluhy vydání finanční hotovosti a otevření pokladny. Poškozená žena se ubránila, a pachatel si odnesl z místa několik krabiček cigaret," popisuje policejní mluvčí.

V tomto případě měl být pachatelem muž ve věku přibližně 25 let. Hovoří česky bez přízvuku. Je štíhlé postavy vysoké okolo 170 centimetrů. Na hlavě měl nataženou kuklu a na sobě měl tmavou bundu a černé úzké džíny. Navíc rukách černé prstové rukavice s nápisem "2117". Nůž byl zavírací s čepelí okolo 10 centimetrů.

"V případě jakékoliv informace k výše uvedeným skutečnostem, prosím, kontaktujte jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo volejte na bezplatnou linku Policie České republiky číslo 158," uzavírá Hana Rubášová.

Zdroj foto: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24