Křižovatka na Chodském prošla přeměnou, bude bezpečnější - FOTKY

21.03.2017 8:14     21.03.2017 14:15

Jedna z rizikových křižovatek v Plzni, která byla dějištěm řady vážných nehod, by měla být bezpečnější. V úterý proběhla její úprava. Přinášíme aktuální informace!

FOTO_QAP_CZ (7)
foto_qap_cz (5)foto_qap_cz (4)foto_qap_cz (2)foto_qap_cz (6)foto_qap_cz (7)foto_qap_cz (9)foto_qap_cz (8)foto_qap_cz (11)foto_qap_cz (10)foto_qap_cz (14)foto_qap_cz (16)foto_qap_cz (15)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (7)

Křižovatka na Chodském náměstí v Plzni patří k těm, kde se řešila řada dopravních nehod. Některé z nich byly i tragické. Problémem bylo zejména odbočování vlevo z centra města, tedy z Klatovské do ulice Edvarda Beneše.

Právě při takovém manévru vloni o Velikonocích zemřel na Chodském náměstí motorkář, kterého srazilo auto, odbočující z Chodského náměstí (více zde). Nehod se na této křižovatce nicméně odehrála celá řada. O zvýšení bezpečnosti, zejména při odbočování vlevo do ulice Edvarda Beneše, se tak mluví už hodně dlouho. Teď by se konečně místo mělo stát bezpečnější.

"V loňském roce jsme nechali zpracovat projekt a nyní se úpravy zrealizovaly," potvrdil Josef Brůha ze Správy veřejného statku města Plzně. "Je to samozřejmě z důvodu bezpečnosti. Došlo ke změně svislého i vodorovného značení a světelné signalizace. Na křižovatce tak vznikl samostatný odbočovací pruh vlevo," dodává Josef Brůha.

Změna může být na úkor kapacity křižovatky, kolony se nedají vyloučit...

Práce na přeměně křižovatky se původně odhadovaly na tři dny. Nakonec se ale vše zvládlo v podstatě během dopoledne, odpoledne už začala křižovatka fungovat v novém režimu. Jak dlouho si řidiči budou na novinku zvykat, se teprve ukáže. Dá se navíc očekávat, že odebrání jednoho pruhu pro přímý směr bude znamenat problémy. "Je možné, že to bude na úkor kapacity křižovatky, nicméně v tuto chvíli musíme upřednostnit bezpečnost," vysvětluje Josef Brůha s tím, že vše se teprve prokáže v praxi v příštích dnech.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24