QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kroužkování čápů se rozjelo po celém regionu. Mláďat je málo - FOTKY

18.06.2018 8:56

Tradiční kroužkování čápů probíhá každoročně v průběhu jarních měsíců. I letos vyrazili záchranáři do terénu a zdolat opět museli i velké výškové rozdíly...

Draženov

Pravidelná kontrola hnízd čápů bílých a kroužkování mláďat na hnízdech se odehrála v těchto dnech po celém regionu. Do terénu šli nadšenci ze Záchranné stanice živočichů v Plzni. také v letošním roce se ukázalo, že mláďat je poměrně málo. Někde už museli záchranáři i mláďata přemisťovat kvůli úhynu samce.

"Během týdne jsme objeli většinu hnízd na Tachovsku, Domažlicku a Plzni jihu. Letošní sezóna čápům bílým moc nevyšla, a mláďat je opět docela málo. Jedno, dvě, tři, čtyři jsou už zázrak. Největší mláďata jsou na pekárně v Dobřanech, ta už trénují. A nejmenší jsou ještě ve vajíčku na hnízdě ve Kdyni," říká karel Makoň ze záchranné stanice živočichů v Plzni.

"V rámci kroužkování jsme už adoptovali celkem čtyři čapí mláďata, a to sundaná z hnízda v Novém Kramolíně, tam samec uhynul pod dráty elektrického vedení a malá mláďata bylo třeba z hnízda sundat. Po několika dnech na stanici pak byla přidána na hnízdo do Boru u Tachova, Starého Sedliště, Chodové Plané a Bělé nad Radbuzou. Další čtyři mláďata na adopci teprve čekají," dodává Karel Makoň.

FOTO: DESOP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24