QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Kvalita vody na Plzeňsku je na většině míst stále dobrá

22.07.2016 10:41

Také v pátek 22. července by nás mělo čekat pěkné počasí, které zajisté vyláká mnoho lidí k vodě. Kvalita koupališť je na většině míst stále dobrá a můžete se zde bez obav kopat.

SDC10309

Většina míst v Plzeňském kraji je i nadále vhodná ke koupání. Krajská hygienická stanice nedoporučuje koupání pouze na koupališti Valcha, které je dlouhodobě problematické. „Na Valše hrozí výskyt potenciálně toxických sinic, problémy by mohli mít zejména citliví jedinci, děti, alergici a jedinci s oslabeným imunitním systémem,“ komentuje stav vody Radmila Koubová z Krajské hygienické stanice.

„V Plzni se můžete koupat de facto všude. Někde je snížená průhlednost vody, nebo vodní rostliny, ale to jsou jen estetické důvody snížení kvality vody,“ doplňuje Koubová. V pořádku jsou také tradiční koupaliště mimo Plzeň, jako jsou například přehrada Hracholusky nebo biotop Kotynka v Dobřanech.  

Stav kvality vodních ploch můžete sledovat na webových stránkách Krajské hygienické stanice zde. „Lidé mohou průběžně sledovat kvalitu vody na internetu i v jiných krajích. To je užitečné například v případě dovolených,“ radí Koubová.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24