QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli EET a automatům si celníci došlápli na podnik v Přešticích

10.02.2017 14:47

Na elektronickou evidenci tržeb a i na hazardní hry nově dohlíží také celníci v kraji. Ti si tak vyhlédli jeden z podniků v Přešticích, kde měli problémy s oběma novinkami.

Kontroly v hernách a nonstopech na Doubravce v Plzni.

Na výpravu do přeštické herny vyrazili celníci ve čtvrtek. Z poslední doby měli signály, že v podniku dochází k porušení jak zákona o evidenci tržeb, tak zákona o hazardních hrách.

"Kontrolní skupina celní správy zde zajistila 4 výherní hrací přístroje, v hodnotě 400.000 korun, které byly provozovány bez povolení. Během kontroly bylo také zjištěno, že vydávané účtenky neobsahují stanovené náležitosti, které prokazují zaevidování tržby v hotovosti," potvrdila mluvčí Celního úřadu Plzeňského kraje Jitka Blahutová. Případem se bude dál zabývat správní orgán.

Celníci mají v kompetenci kontrolu dodržování zákona o hazardních hrách od začátku ledna a rozhodně nezahálí. "Od začátku roku už celní úřad v Plzeňském kraji zajistil ve čtyřech provozovnách 25 kusů technických zařízení, na kterých byly provozovány hazardní hry bez povolení. Kromě peněžní sankce může být ve správním řízení vysloveno i propadnutí technického zařízení," dodává mluvčí celníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24