Kvůli požáru ubytovny padlo obvinění! Charita dál pokračuje se sbírkou

13.09.2018 10:02

Požár ubytovny v Plzni na Karlově a jeho následky dál zaměstnávají jak policii, tak město i charitu. Diecézní charita Plzeň zřídila také účet pro finanční pomoc postiženým.

1

Požár ubytovny na Karlově je v těchto dnech v Plzni tématem číslo jedna. Dál běží vyšetřování, ale také pokračuje řešení situace lidí, kteří zůstali bez střechy nad hlavou.

Policii už se podařilo ve vyšetřování posunout. "Krajští kriminalisté obvinili 71letého muže z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Stále probíhá prověřování všech okolností případu," potvrdila mluvčí policie Markéta Fialová.

Město dál řeší ubytování a pomoc lidem, kteří přišli o střechu nad hlavou. Stejně tak pokračuje i sbírka charity. Její pracovníci navíc poskytují i další pomoc. "Přímo na místě zjišťují u lidí jejich potřeby a podle toho zařizují konkrétní pomoc včetně psychické podpory. Do prozatímních ubytoven je odváženo šatstvo shromažďované v humanitárním skladu v Cukrovarské ulici 16. Šatstvo nosí do skladu občané, kteří zareagovali na výzvu o pomoc zveřejněnou v médiích. Postižení, kteří budou potřebovat další vybavení, si je mohou vyzvednout v humanitárním skladu i v průběhu dalších dnů v obvyklých výdejních hodinách. Rovněž veřejnost, která chce ještě pomoci, může ošacení dopravit do humanitárního skladu," říká Miroslav Anton z Diecézní charity Plzeň.

Pro eventuální finanční pomoc slouží transparentní účet zveřejněný na webu www.dchp.cz. "V případě peněžního daru je třeba jako účel uvést zkratku TKS kvůli rozpoznání účelu. Diecézní charita Plzeň děkuje všem dosavadním i budoucím dárcům," dodává Miroslav Anton.

Otevírací doba skladu Diecézní charity Plzeň: pondělí, středa 9:00 – 12:00, 13:00 – 14:30; úterý, čtvrtek 9:00 – 12:00, 13:00 – 17:00; pátek: 9:00 – 12:00.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24