QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli řízení bez řidičáku skončil ve vazbě! Odhalila ho běžná kontrola

20.02.2018 13:54

Na probíhající policejní kontroly na silnicích doplatil 35letý muž, který se rozhodl auto řídit i bez řidičáku. Na soud si nakonec počká ve vazební věznici.

FOTO_QAP_CZ (1)

Až do rukou kriminalistů se dostal případ 35letého muže, kterého zastavila policejní hlídka v autě v Horšovském Týně. Ukáízalo se, že muž má zákaz řízení až do roku 2020. To ale nebyl jeho jediný problém.

"Domažličtí kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Muž předchozího dne řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Lancia z Nového Dvora přes Dolní Metelsko, Kocourov a Horšov až do Horšovského Týna, kde byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Během kontroly policisté zjistili, že nemá řidičák a soud mu řízení motorových vozidel zakázal na dobu třiceti měsíců, a to až do července 2020. I když se celá záležitost zdá být banalitou, nakonec to celé doputovalo až k soudci. "Jednalo se již o několikátý prohřešek 35letého muže. Kriminalisté spolu se spisovým materiálem podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce včera s návrhem státního zástupce souhlasil, a tak obviněný muž v současné době sedí za zdmi vazební věznice," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24