QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli vojenskému konvoji je v pohotovosti i ŘSD

22.03.2017 14:18

Konvoj americké armády, který se bude od soboty přesouvat přes naše území na cvičení do Polska, postavil do pozoru i správu dálnice. Přinášíme aktuální informace k průjezdu konvoje!

FOTO_Pavel Němeček (2)

Na víkendový přesun amerických a britských vojáků z Německa na cvičení v Polsku se chystá nejen česká armáda, vojenská a státní policie, ale také Ředitelství silnic a dálnic ČR. Správa je připravená i na poruchy vojenské techniky.

"V souvislosti s průjezdem americké armády by nemělo dojít k žádným výraznějším dopravním komplikacím. V případě jakéhokoliv problému americké techniky je ŘSD připraveno ihned zasáhnout, a to včetně odtahu případného porouchaného vozu," informovalo ŘSD.

Podle aktuálních informací by první kolona měla vjet na dálnici D5 z Rozvadova v sobotu 25. března v 9 hodin ráno. Další pojedou v půlhodinových až hodinových intervalech. Celkem bude mít konvoj 7 kolon. Pokud jde o část dálnice D5 v Plzeňském kraji, bude mít konvoj technickou zastávku jen v areálu SSÚD Ostrov u Stříbra, kde bude doplňovat palivo.

Podle ministerstva obrany bude konvoj čítat celkem 125 vozidel a téměř 550 osob. Trasa povede z Rozvadova, přes Starou Boleslav do Náchoda. Další podrobnosti ke konvoji se dozvíte v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24