QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli vysokému počtu tragických nehod policisté obsadili silnice - FOTKY

24.06.2017 8:36

V posledních dnech se stala v Plzni a regionu řada tragických dopravních nehod. I proto policisté vyrazili na plzeňské silnice a zaměřili se na alkohol za volantem.

policie2
policie4policiepolicie2policie3

Uplynulé dny byly na silnicích v Plzni i regionu doslova tragické a u řady nehod hrál roli alkohol jako například u havárie u Rondelu, kde bourala mladá řidička s 2.5 promile alkoholu.

Za poslední dny zemřely na silnicích na Plzeňsku celkem 4 osoby. Jedna z nehod se odehrála ve středu na sjezdu na Červený Hrádek, tady zemřel 39letý motorkář.

"Ačkoli plzeňští dopravní policisté dennodenně v rámci běžného výkonu služby provedou desítky až stovky silničních kontrol, kdy se zaměřují na všechny účastníky silničního provozu, na páteční dopoledne nad rámec každodenní rutiny připravili preventivní dopravně bezpečnostní akci, během které nejenže zkontrolovali desítky řidičů osobních automobilů, dodávek, nákladních vozů nebo motocyklů, ale především šířili osvětu," uvedla mluvčí policie Hana Štefflová, která osobně s policisty vyrazila na silnice.

Policisté a tisková mluvčí se šoféry hovořili o bezpečném chování v dopravním provozu a především pak o zákazu řízení vozidel pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek.

"Vzorní řidiči byli odměněni malým dárkem v podobě jednorázového alkoholtestru. Toto opatření bylo reakcí na tragické události posledních dnů, jež na silnicích náležejících do teritoria plzeňských dopravních policistů připravily o život čtyři osoby," uvedla mluvčí policie Hana Štefflová.

V týdnu proběhly i kontroly zaměřené na přechody pro chodce. I na nich bohužel dochází často k dopravním nehodám. Minulý víkend zemřely dvě děti při přecházení přechodu u Rychtářky. Více zde.

fotky: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24