Lamer Winkel – to je více než krásná příroda!

21.05.2018 11:59

Region „Lamer Winkel“ patří mezi nejkrásnější oblasti Bavorského lesa. Nikde jinde v Bavorském lese nenajdete více tisícovek než mezi Velkým Javorem, Ostrým a Kaitersbergem.

csm_Lamer_Winkel_6a4e68caf8
csm_Lamer_Winkel_6a4e68caf8csm_Mountainbike_Lamer_Winkel_f7e1611f66csm_Osserbad02_cffdaca290Arber - GondelArrach - ErlebnisminigolfArrach - Seepark 2Arrach - Seepark 1Arracher Moor - 1Arracher Moor - 2Lam-OsserSchutzhausLohberg - Huberweiher

Čeká na Vás více než 250 km pěších turistických tras kolem pohádkových míst Arrach, Lam a Lohberg, odlehlá zákoutí, tajemná místa a dechberoucí výhledy.

Přírodní a národní park Vám nabízí mnoho zážitků, jako například Plovoucí ostrov na Malém Javorském jezeře, spletité pašerácké stezky k hoře Ostrý, či náročnější túru po Zlaté stezce “Goldsteig” oblastí osmi tisícovek.

Můžete vyjet lanovkou na vrchol “Krále Bavorského lesa” – na Velký Javor. Můžete navštívit zámek jako z pohádky nebo objevovat skrytá zákoutí slatiny v obci Arrach. Nebo Vás láká sestup do hlubin v dole otevřeném pro veřejnost? Pojďte se s námi dívat přes rameno mistrům sklářům! Stát tváří v tvář vlkovi, divoké kočce či rysovi můžete v parku s výběhy Bayerwald-Tierpark!

A kdo již načerpal v objetí divoké přírody dostatek sil, může relaxovat v jezerním parku Seepark nebo v aquaparku Osserbad. Příjemná obsluha Vám nabídne lahodné občerstvení v kavárnách, restauracích a na místních původních statcích.

Turistické informační centrum Lam, tel.  0049 9943/777, www.lamer-winkel.bayern

Konkrétní výlet - Na vrchol Ostrý z bavorského Lamu - najdete zde.

foto: IC Bavorský les - www.bavorsko-cechy.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24