Led plzeňské HM Arény zasypou hory plyšáků

05.12.2016 13:42

V Plzni se chystá utkání Evropské univerzitní hokejové ligy mezi kádrem Akademici Plzeň a slovenským Paneuropa Kings. Kromě výsledku půjde i o co největší množství hraček pro malé pacienty.

plysakova_boure

Utkání s podtitulem "Plyšáková bouře“ se odehraje na plzeňském ledě už potřetí a to ve středu 7. prosince od 18:30. V rámci Evropské univerzitní hokejové ligy dorazí do západočeské metropole bratislavští Paneuropa Kings, které Akademici Plzeň porazili v říjnu těsně 1:0.

V rámci Evropské univerzitní hokejové lize půjde o souboj třetího se sedmým, a ačkoli jsou na tom plzeňští lépe, brankář Jakub Frček rozhodně nečeká lehký souboj. "V Bratislavě to bylo velice vyrovnané utkání, které rozhodl jeden gól, šancí však měly oba týmy dostatek, takže doufám, že se mají diváci na co těšit,“ říká strážce brankoviště Akademiků, který právě v Bratislavě vychytal svou první nulu v sezóně.

Kromě výsledku půjde i o plyšáky pro malé pacienty FN Plzeň...

Ve středu ale na stadionu nepůjde jen o výsledek. Společně s diváky se totiž hokejisté pokusí vybrat co nejvíce plyšáků pro děti na dětských odděleních ve FN Plzeň. "Plán je jednoduchý – diváci, kteří si s sebou na utkání přinesou plyšového mazlíčka, mají vstup zdarma. Po prvním gólu Akademiků ho vhodí na ledovou plochu a my poté všechny plyšáky odneseme dětem do nemocnice. Při loňském ročníku se vybralo přes pět stovek plyšáků a doufám, že letos se nám toto číslo podaří překonat,“ říká spoluzakladatel a hráč Akademiků Filip Malota.

Hokejový tým Akademici Plzeň tvoří studenti Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty UK v Plzni. V Evropské univerzitní hokejové lize hraje od roku 2014.

FOTO: Jiří Šimeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24