Legendární Orient Express projel plzeňským hlavním nádražím - FOTKY

28.05.2017 12:37

Plzní projel v sobotu 27. května legendární vlak Orient Express. Západočeskou metropolí projíždí vždy dvakrát do roka, letos ale na hlavním vlakovém nádraží nezastavil.

Orient express v plzni (6)
Orient express v plzni (2)Orient express v plzni (1)Orient express v plzni (3)Orient express v plzni (4)Orient express v plzni (5)Orient express v plzni (6)Orient express v plzni (7)

Orient Express zastavuje na plzeňském hlavním vlakovém nádraží vždy kvůli přepřahání lokomotiv. V sobotu 27. května ale hlavním nádražím v Plzni pouze projel, přepřahal zřejmě až na nádraží Jižní předměstí. I tak pro vás ale máme fotky legendárního vlaku.

Orient Express jedoucí z Benátek přes Plzeň do Paříže a Londýna projel Plzní v sobotu odpoledne. Stejnou trasu bude legendární vlak absolvovat znovu 14. října.

Jde konkrétně o vlak označený jako Venice Simplon-Orient-Express, který nabízí jízdy mezi Paříží, Londýnem, Prahou, Benátkami, Budapeští, Vídní, Veronou, Berlínem a Istanbulem. Jezdí od března do listopadu. Jízda takovým legendárním vlakem není ale vůbec levná záležitost. Jde o původní vozy, které jsou restaurované. Jen například cesta z Prahy do Paříže vás vyjde na 60 tisíc korun.

Společnost Belmond používá v Evropě dva tyto zvláštní vlaky Venice Simplon-Orient-Express. Souprava má kromě původních rekonstruovaných vozů i vozy restaurační, lůžkové vozy s kabinami, služební a bagážní vozy. Pronajmout lze kabinu buď jednolůžkovou, dvoulůžkovou nebo apartmá. Odpolední čaj a snídaně jsou podávány stewardem až do kabin.

Ve vlaku se nemůžete pohybovat jen tak v džínách nebo v triku. Na večeři musí pánové přijít v tmavém obleku, nejlépe ve smokingu, dámy ve večerní róbě a přes den musí cestující nosit elegantní oblečení.

foto: Jaroslav Kreisinger

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24