V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Lehké letní osvěžení? Zkuste salát "Cuketový pepřák"

upr klikněte pro další foto
19. 8. 2017 10:44

Cukety jsou tradičním letním hitem. Pikantní salát vás rozhodně osvěží. Vyzkoušejte to! Další dobrotu vám servíruje i s tipy na přípravu Andrea Motlíková...

Na přípravu budete potřebovat:

2,5 kg pevných cuket, které nemají uvnitř ještě velká semena (pokud ano, vydlabejte je)
500 g cibule
2 červené kapie (nebo použijte sklenku vykapaných sterilovaných proužků)
250 ml octa
100 ml rostlinného, chutí neutrálního oleje (ne olivového, chuť by byla odlišná)
2,5 PL soli
4 PL cukru
1,5 PL pepře (vrchovaté, nešetřete)

Postup přípravy receptu:

Cukety omyjte, odkrojte konce a nakrájejte je na kolečka cca 3 mm silná. Raději cukety nestrouhejte, salát by byl ve finále příliš měkký. Vždy několik koleček srovnejte na sebe a nakrájejte z nich nudličky cca 3x3 mm. Jde to docela rychle, cukety se krájí snadno, takže se tato práce určitě vyplatí a nebudete mít ze salátu kaši.

Cibule rozkrojte na poloviny a nakrájejte na tenké plátky, stejně tak papriky. Vše vložte do nádoby, ve které budete vše míchat.

Zasypte zeleninu, solí, cukrem, pepřem a přilijte ocet s olejem. Vše dobře promíchejte a nechte odstát alespoň 4 hodiny nebo nechte přes noc. Cukety pustí dostatek tekutiny, takže žádná voda se do nálevu už nepřidává.

Před plněním do sklenek ještě jednou důkladně promíchejte, aby se pepř, usazený na dně nádoby,  dostal všude. Naplňte skleničky, obsah lehce zmáčkněte a případně dolijte tekutinu nad zeleninu. Zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 80 °C.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

AM
sdílet na facebook

S Andreou v kuchyni: Připravte si masové ďábelské toasty

Recepty
 čtení
29. 7. 2017 14:54

Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Znáte konzervu ďábelské toasty? vy si můžete připravit skvělé ďábelské toasty doma. Jak? Poradí vám Andrea Motlíková.

Foodblogerka Andrea Motlíková vydala kuchařku! Doporučujeme!

Lifestyle
 čtení
28. 7. 2017 14:08

Foodblogerka Andrea Motlíková, jejíž recepty znáte i z interentových novin QAP.CZ, vydala vlastní kuchařku. Pozor ale nejde jen o nějakou malou příručku vaření. Kniha má 368 stran a skoro 300 receptů.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Lázně Bad Füssing - evropský lázeňský ráj tři hodiny od Plzně

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Léčebné lázně Konstantinovy lázně a.s.

Odpočiňte si v lázních! Konstantinovy Lázně nabízejí mnoho druhů pobytů!

  Advokátní kancelář CINK a partneři

Využijte služeb úspěšné advokátní kanceláře. Poskytneme vám právní služby v kanceláři v Plzni.

  Elektro - poruchová linka

ČEZ zákaznické služby

  Přehled dnešních akcí

  Oliver Twist

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo

  Past na myši

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Velké divadlo

  Revizor aneb Gogol v Plutu

19:30     Plzeň » Divadlo Pluto

V titulní roli Pavel Kikinčuk...