V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Lehké letní osvěžení? Zkuste salát "Cuketový pepřák"

upr klikněte pro další foto
19. 8. 2017 10:44

Cukety jsou tradičním letním hitem. Pikantní salát vás rozhodně osvěží. Vyzkoušejte to! Další dobrotu vám servíruje i s tipy na přípravu Andrea Motlíková...

Na přípravu budete potřebovat:

2,5 kg pevných cuket, které nemají uvnitř ještě velká semena (pokud ano, vydlabejte je)
500 g cibule
2 červené kapie (nebo použijte sklenku vykapaných sterilovaných proužků)
250 ml octa
100 ml rostlinného, chutí neutrálního oleje (ne olivového, chuť by byla odlišná)
2,5 PL soli
4 PL cukru
1,5 PL pepře (vrchovaté, nešetřete)

Postup přípravy receptu:

Cukety omyjte, odkrojte konce a nakrájejte je na kolečka cca 3 mm silná. Raději cukety nestrouhejte, salát by byl ve finále příliš měkký. Vždy několik koleček srovnejte na sebe a nakrájejte z nich nudličky cca 3x3 mm. Jde to docela rychle, cukety se krájí snadno, takže se tato práce určitě vyplatí a nebudete mít ze salátu kaši.

Cibule rozkrojte na poloviny a nakrájejte na tenké plátky, stejně tak papriky. Vše vložte do nádoby, ve které budete vše míchat.

Zasypte zeleninu, solí, cukrem, pepřem a přilijte ocet s olejem. Vše dobře promíchejte a nechte odstát alespoň 4 hodiny nebo nechte přes noc. Cukety pustí dostatek tekutiny, takže žádná voda se do nálevu už nepřidává.

Před plněním do sklenek ještě jednou důkladně promíchejte, aby se pepř, usazený na dně nádoby,  dostal všude. Naplňte skleničky, obsah lehce zmáčkněte a případně dolijte tekutinu nad zeleninu. Zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 80 °C.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

AM
sdílet na facebook

Lehké letní osvěžení? Zkuste salát "Cuketový pepřák"

Recepty
 čtení
19. 8. 2017 10:44

Cukety jsou tradičním letním hitem. Pikantní salát vás rozhodně osvěží. Vyzkoušejte to! Další dobrotu vám servíruje i s tipy na přípravu Andrea Motlíková...

S Andreou v kuchyni: Recept na nakládané sýrové kuličky

Recepty
 čtení
5. 8. 2017 8:06

Máte rádi nakládané chuťovky? Utopence, hermelíny, papričky se sýrem...? Tak zkuste podle foodblogerky Andrey Motlíkové nakládané sýrové kuličky. Je to strašně jednoduché a výborné!

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Užijte si vánoční trhy v Bavorsku! Tipy na ty nejkrásnější- FOTKY

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Léčebné lázně Konstantinovy lázně a.s.

Odpočiňte si v lázních! Konstantinovy Lázně nabízejí mnoho druhů pobytů!

  Advokátní kancelář CINK a partneři

Využijte služeb úspěšné advokátní kanceláře. Poskytneme vám právní služby v kanceláři v Plzni.

  Elektro - poruchová linka

ČEZ zákaznické služby

  Přehled dnešních akcí

  Chyť mě, jestli na to máš - (Catch Me If You Can)

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo

  David Koller

19:00     Plzeň » Měšťanská beseda
Acoustic Tour 2017