QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Letní teploty i silné bouřky. Tak bude vypadat víkend

26.05.2016 7:01

V příštích dnech, a zejména o víkendu, budou teploty stoupat až na letní hodnoty. K tomu se ale od pátečního večera budou přidávat i silnější bouřky. Čtěte novou týdenní předpověď.

nebe nad Plzní_QAP foto (1)

Přelom května a června bude v regionu ve znamení poměrně vysokých teplot, které ovšem doprovodí i silné bouřky. Ty by se měly vyskytovat už od pátečního večera. Podle nové týdenní předpovědi ČHMÚ od 26. května do 2. června nás budou provázet i příští týden.

Ve čtvrtek nás čeká přes den oblačno až polojasno. Vyskytnout by se mohly i přeháňky a teploty se vyšplhají mezi 20 až 24 stupňů.

Pátek bude ve znemaní většinou oblačné oblohy, i když zpočátku by mohlo být i polojasno. Postupně se na většině území budou vyskytovat přeháňky a bouřky, které by mohly být intenzivní. Teploty klesnou v noci mezi 13 až 9 stupňů, přes den vystoupí mezi 20 až 24.

Podobně jako v pátek to pak bude vypadat i v dalších dnech. V sobotu i v neděli bude většinou oblačno, zpočátku místy polojasno. Postupně se ale objeví opět přeháňky nebo i silné bouřky. V sobotu vystoupí teploty odpoledne mezi 23 až 27 stupňů, v neděli až na 29. V noci se budou teploty pohybovat okolo 14 stupňů.

Také pondělí přinese oblačnou až polojasnou oblohu, znovu bychom měli počítat i s přeháňkami a bouřkami. V noci budou teploty mezi 18 až 14 stupni, přes den mezi 23 a 27.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Převážně velká oblačnost, jen přechodně polojasno. Na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 23 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24