QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lidé jsou nepoučitelní. Šance na přežití je u nalezených mláďat mizivá

19.06.2018 19:33

Nálezce, který dnes odnesl tři malé zajíce do záchranné stanice v Plzni, by měl ihned kontaktovat její pracovníky. I přes intenzivní osvětu, lidé odsuzují mláďata k zbytečné smrti.

králíci

Před odnášením zdánlivě opuštěných mláďat zajíců z přírody pravidelně varuje Záchranná stanice živočichů v Plzni. Šance zajíčků přežít v zajetí je podle odborníků minimální. Další smutný případ se odehrál dnes.

"V boxu na pacienty u záchranné stanice živočichů na Doubravce dnes někdo nechal tři mláďata zajíců. Přesto, že nálezce by měl vždy nechat pracovníkům stanice kontakt na sebe, v tomto případě dotyčný pouze uvedl, že mláďata našel na Slovanech. Během dnešního večera ho potřebujeme nutně vypátrat, abychom zajíčky vrátili na místo nálezu,“ sděluje rozčilený Karel Makoň ze záchranné stanice. Nálezce by se proto měl ihned ozvat na telefonní číslo 777 145 960.

Mláďata nalezená v přírodě jsou opuštěná většinou jen zdánlivě, jejich matka obvykle bývá nablízku. Nechce k nim ale lákat predátory, a proto se vrací pouze kvůli krmení. Více jsme psali zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24