QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lidé se loučili s Patrikem Štěpánkem, padl v Afghánistánu - FOTKY, VIDEA

17.08.2018 14:53

Na tři stovky lidí dorazily v pátek po poledni ke kostelu na Jiráskově náměstí v Plzni, aby se rozloučili s vojákem Patrikem Štěpánkem, který padl v Afghánistánu.

foto-qap-cz (7)
foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (36)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (31)foto-qap-cz (32)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (37)foto-qap-cz (39)foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (41)

Kostel Panny Marie Růžencové na Jiráskově náměstí v Plzni se stal v pátek po poledni místem posledního rozloučení s Patrikem Štěpánkem, vojákem, který na začátku srpna padl v Afghánistánu. Spolu s dalšími dvěma českými vojáky zemřel při útoku sebevražedného atentátníka 5. srpna.

Poslední rozloučení začalo v pátek v kostele ve 13 hodin. Krátce před tím nad místem prolétly armádní gripeny. Lidé se nicméně na místo scházeli už po poledni. Nakonec jich dorazilo kolem tří stovek. Samotná mše proběhla bez účasti médií. Na obřad dorazi také ministr obrany Lubomír Metnar. Po skončení smutečního obřadu zazněly na počest Patrika Štěpánka armádní salvy. 

Patrik Štěpánek z obce Mokrouše u Plzně nastoupil do armády před třemi lety. Nyní byl na své první misi. V Afghánistánu zemřel 5. srpna s Martinem Mrcinou a Kamilem Beneše, ti měli pohřby v uplynulých dnech. Prezident republiky jim in memoriam udělí mediali Za hrdinství u příležitosti oslav vzniku Československa 28. října.

 

FOTO, VIDEO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24