QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Magda Vášáryová je čestnou znalkyní plzeňského piva - FOTKY

17.08.2018 19:04

Herecká legenda je letošní nositelkou titulu Honorary Connoisseur. Ten je určen osobnostem, které šíří slávu plzeňského ležáku.

Magda_Vášáryová_pivovar
PUMB_Magda_Vášáryová2PUMB_Magda_Vášáryová

Plzeňský Prazdroj každoročně uděluje titul čestný znalec plzeňského ležáku neboli Honorary Connoisseur. Je určen významné osobnosti, která šíří věhlas plzeňského ležáku. Letos se jím stala slavná herečka Magda Vášáryová.

"Plzeňské pivo piju celý život. A už jsem si vlastně zvykla, že po roli paní sládkové v Postřižinách mě hlavně čeští diváci vnímají jako symbol piva – a vůbec mi to nevadí. Takže jsem za ocenění moc ráda – a budu i nadále hrdou velvyslankyní Pilsner Urquell všude, kde to půjde,“ říká Magda Vášáryová.

Magda Vášáryová je československá herecká legenda, která zanedlouho oslaví sedmdesáté narozeniny. Už v mládí ji proslavila titulní role ve filmu Františka Vláčila Markéta Lazarová, ztvárnila desítky filmových a divadelních rolí. Od roku 1990 se věnuje i politice a veřejnému dění. Působila jako československá velvyslankyně v Rakousku a slovenská velvyslankyně v Polsku a také v dalších veřejných funkcích.

Plzeňské pivo provázelo Magdu Vášáryovou nejen při herecké profesi, ale i v jejím dalším profesním působení. Ráda vzpomíná na to, když jako československá velvyslankyně ve Vídni servírovala Pilsner Urquell návštěvám z celého světa.

Prvním nositelem  titulu Honorary Connoisseur se stal oscarový filmový režisér Miloš Forman, mezi další nositele patří Zdeněk Svěrák, Karel Gott, oštěpař Jan Železný nebo hokejisté Martin Straka a Jaroslav Špaček.

FOTO: Plzeňský Prazdroj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24