Magistrát v Plzni má titul "Přívětivý úřad". Dobře jsou na tom i Klatovy a Rokycany

19.05.2017 11:39

Plzeňský magistrát obhájil titul "Přívětivý úřad", zvítězil i ve druhém ročníku soutěže, kterou vyhlašuje ministerstvo vnitra. Druhé místo v rámci kraje obsadily Klatovy.

radnice plzen_foto QAP

Magistrát města Plzeň již podruhé v řadě získal ocenění Přívětivý úřad 2017 jako nejpřívětivější úřad s rozšířenou působností v rámci Plzeňského kraje. V letošním roce se jednalo již o druhý ročník soutěže, kterou vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Celkem se o titul "popralo" 165 úřadů.

"Město usiluje o to, aby bylo vstřícné a usnadňovalo lidem vyřizování jejich záležitostí i komunikaci s úřadem. Ta práce je kontinuální, neustále se snažíme zlepšovat fungování magistrátu a služeb pro občany,“ řekl primátor Martin Zrzavecký.

Soutěž Přívětivý úřad spočívá v hodnocení přívětivosti a otevřenosti úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Hodnocení probíhalo na základě elektronického dotazníkového šetření, v němž bylo sledováno 56 kritérií rozdělených do kategorií: dostupnost úřadu pro občany, transparentnost úřadu, komunikace úřadu, řízení kvality a další aktivity úřadu.

"Zatímco v loňském roce jsme byli kladně hodnoceni za mobilní aplikaci ‚Plzeň – občan‘ nabízející rezervační systém k návštěvě úřadu, praktické návody na řešení životních situací, aktuální dopravní informace i za aplikaci Plzni.to sloužící k hlášení závad na městském majetku, letos se jednalo o ocenění celého komplexu poskytovaných služeb a zejména pak způsobu jejich zajištění vůči občanům,“ vysvětlil Petr Triner, ředitel Úřadu správních agend Magistrátu města Plzně.

V republikovém kole soutěže Přívětivý úřad 2017 byly jako nejlepší vyhodnoceny úřady obcí s rozšířenou působností měst Žďár nad Sázavou, Liberec a Valašské Klobouky. V rámci Plzeňského kraje se na druhém místě po Plzni umístily Klatovy, třetí příčku obsadily Rokycany.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24