QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Manévry na Klatovsku! Zemědělské stavení pohltily plameny - FOTKY

07.08.2017 12:31

Obří požár zemědělského stavení na Klatovsku zaměstnal v pondělí celou řadu jednotek hasičů, povolány musely být i zálohy. Příčiny rozsáhlého požáru zatím nejsou známé.

1
12345

Poplach vyhlásilo operační středisko hasičů krátce před jedenáctou dopoledne. Pod kontrolu dostali hasiči plameny po víc jak hodině zásahu.

"Čtyři minuty před jedenáctou hodinou dopoledne vyslalo operační středisko hasiče ze stanic Horažďovice, Klatovy a Sušice do Skránčic u Zavlekova k požáru zemědělského stavení. Zároveň vyhlásilo poplach dobrovolným hasičům v obci i okolí, jednotkám SDH Horažďovice, Kolinec, Malý Bor, Mlázovy, Nalžovské Hory, Plánice a Sušice. Na všechny stanice HZS musely být svolány zálohy z řad příslušníků i dobrovolných hasičů," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Oheň zasáhl stáj s uskladněným senem v půdním prostoru a přístavek plný balíků slámy. Stodolu a obytnou část, které jsou oddělené protipožární zdí, se hasičům povedlo před požárem ochránit. Ze stáje se navíc podařilo zachránit veškerý dobytek.

"Hořící balíky pomohl zemědělec vyvézt na volné prostranství, kde je hasiči rozebírají a postupně dohašují. Lokalizaci velitel zásahu ohlásil chvíli po čtvrt na jednu po zhruba hodině zásahu. Hasiči zřídili čerpací stanoviště na nedalekém rybníku Bradava. Odtud dováželi vodu k požářišti kyvadlově," dodává k zásahu mluvčí krajských hasičů.

Příčiny požáru se budou teprve zjišťovat a odhadnutá zatím není ani výše škod.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24