QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Manévry v Plzni! Policie je v pohotovosti kvůli utkání Viktorky s CSKA Moskva

18.09.2018 11:48

Policie chystá na středu speciální bezpečnostní opatření kvůli utkání Viktorky s CSKA Moskva. Dorazí i posily z okolních krajů. Problémy mohou nastat v dopravě.

IMG_1456

Mimořádné policejní manévry se v tomto týdnu odehrají v Plzni. Policie je v pohotovosti kvůli utkání Viktorky s CSKA Moskva v rámci Ligy mistrů. Ve středu 19. září se to bude ve městě těžkooděnci doslova hemžit.

"Do opatření jsou zapojeni kolegové ze služby pořádkové policie, ze služby dopravní policie, ze služby kriminální policie a vyšetřování, policisté z oddělení služební kynologie, cizinecké policie a v terénu budou i kolegové z antikonfliktního týmu.  Pohyb fanoušků obou klubů budou policisté monitorovat. Je pravděpodobné, že se fanoušci CSKA Moskva v odpoledních hodinách sejdou na náměstí Republiky v Plzni, proto bude z důvodu bezpečnosti nejen osob, ale i majetku, uzavřena ulice Dřevěná a U Zvonu," říká mluvčí policie Martina Korandová.

Na opatření se budou podílet také pořádkové jednotky z Karlovarského a Jihočeského kraje. "Před utkáním, v jeho průběhu i po jeho skončení budou policisté monitorovat situaci za využití mobilního monitorovacího centra. K dispozici máme policejní vrtulník a kolegy z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy," dodává policejní mluvčí.

Problémy mohou nastat v dopravě a zejména s parkováním...

Speciální pozornost bude ze strany policie věnovaná také dopravě. Zvýšený dohled bude mimo jiné i na autobusovém nádraží. Řidiči by měli počítat s komplikacemi s parkováním. "Jelikož se jedná o jeden z výjimečných fotbalových zápasů, předpokládáme, že Plzeň navštíví větší množství fanoušků a mohou tak vzniknout problémy s parkováním. Doporučujeme tedy zaparkovat vozidla na okrajových částech Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou. Parkovací dům Na Rychtářce bude zřejmě brzy zaplněn, proto si raději zajistěte parkování na jiném místě. Parkování také nebude možné na Denisovo nábřeží," upozorňuje Martina Korandová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24