Martin Maxa má Plzeňský kraj rád. Čtěte rozhovor

09.12.2017 9:27

Zpěvák Martin Maxa se do Plzeňského kraje často vrací a nebývá to jen pracovně. Našel si zde totiž i řadu přátel. V rozhovoru prozradil, že také maluje a dokonce vystavuje v cizině.

IMG_0922
IMG_0889IMG_0893IMG_0899IMG_1000IMG_1007IMG_0922IMG_1012IMG_1036IMG_1069IMG_1030

Zpěvák Martin Maxa zazpíval počátkem prosince na plzeňských vánočních trzích na náměstí. Jak říká, Plzeň má moc rád a našel si zde v kraji mnoho přátel. A protože se blíží čas Vánoc, připravil si pro své fanouška také dárek, jak jinak než hudební. 


Jaké písně teď svým fanouškům aktuálně nabízíte?  Na koncertech většinou zazní výběr písniček ze všech mých šesti alb, které jsem doposud vydal. Posluchači se ovšem dočkají nejen těch nejznámějších skladeb, ale i těch, které v médiích zatím ještě nezazněly a přesto jsou mému srdci velmi blízké. A k tomu mám nyní i dvě prémiové skladby, které jsem nedávno dokončil.

 

Vy nejenom zpíváte, ale také malujete?  Je to další můj velký koníček, fanoušci už to vědí a moje obrazy většinou vystavuji v cizině a jsou samozřejmě i na prodej. Jen se s nimi nerad loučím.


V cizině vystavujete a v Čechách ne? Copak Vás nikdo s tou nabídkou neoslovil? Tak to náhodou ano, některá místa jsou v nabídce. Dokonce zde v západočeském kraji se jedna malá výstava rýsuje. Mám zajímavou nabídku v černošínském muzeu a v podstatě je to vše už v jednání. Obrazy by tam měly být příští rok v létě. Bylo by opravdu milé, kdyby se tahle myšlenka nakonec zrealizovala. Už jenom proto, že kromě jedné výjimky jsem doposud své obrazy vystavoval výhradně v zahraničí. A pokud se tato v podstatě premiérová záležitost odehraje právě v Černošíně, budu moc rád. Je to hezké místo.

 

Na co se vždy při vystoupení v terénu nejvíce těšíte? Jak to jen říct. Těším se na ten okamžik, kdy mezi pódiem a hledištěm přeskočí taková ta nenápadná jiskra. Kdy zkrátka tam někde v publiku vzklíčí myšlenka, že jsme si tak trochu podobní a přestože  jsme za sebou kdysi vláčeli kačera každý na jiné ulici, prožívali jsme nakonec v životě stejné příběhy, stejná přátelství, zklamání i lásky.

 

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24