Martinské trhy v Plzni jsou minulostí, dorazil i Martin na bílém koni - FOTKY

12.11.2018 11:07

Martinské trhy v Plzni vyvrcholily příjezdem svatého Martina s družinou. Teď už se centrum města začne chystat na Vánoce. Vánoční trhy začnou příští sobotu.

5
57234689101

Martinské trhy 2018 v Plzni jsou definitivně minulostí. Vyvrcholily v neděli na svátek svatého Martina. Dlouho ale náměstí Republiky bez trhů nebude.

Vrchol Martinských trhů v Plzni byl tradičně ve znamení příjezdu svatého Martina na bílém koni, který dorazil i s družinou. Samozřejmě nechybělo slavnostní otevírání a ochutnávka letošních svatomartinských vín. V obřím stanu byla k mání svatomartinská husa a nechyběl ani hudební program.

Náměstí Republiky se ovšem bez trhů dlouho neobejde. Už v těchto dnech se začíná centrum města odívat do vánoční výzdoby, na náměstí se vztyčí také letošní vánoční strom a Vánoční trhy odstartují už 24. listopadu. Jako každý rok půjde o vrchol sezóny trhů na náměstí Republiky. O první adventní neděli, tedy 2. prosince, dojde na slavnostní rozsívcení stromu.

Vánoční trhy potrvají až do 23. prosince. I mezi svátky ale některé stánky v centru města zůstanou a zájemci si budou moct užít Novoroční trh.

Zdroj foto: fcb Trhy - Plzeň.cz Oficiální stránka - MichalAndel.cz © 2018, https://michalandel.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24