QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městská plovárna u Radbuzy znovu ožije

24.05.2016 12:03

Po zimní pauze zahájí další sezóna Městská plovárna v Plzni na břehu Radbuzy mezi Papírenskou a Doudleveckou lávkou. Poprvé se otevře na konci tohoto týdne, od června se sezóna rozjede naplno.

EvropskyDenSousedu2015_Lodicka

Městská plovárna u řeky Radbuzy se po letech otevřela v roce 2014. Letošní sezónu zahájí o nadcházejícím víkendu v rámci Evropského dne sousedů. naplno se pak rozjede sezóna v červnu, kdy už bude plovárna otevřená stále vždy od pátku do neděle.

V uplynulých dvou letech od svého znovuotevření se plovárna stala dějištěm řady nejrůznějších akcí. V letošním roce ji otevře Evropský den sousedů. Připravený bude i program.

Od příštího týdne už bude plovárna lákat návštěvníky vždy o víkendech. "Od června bude plovárna otevřena každý týden od pátku do neděle. Až do konce září nabídne návštěvníkům občerstvení, ohniště k opékání, půjčovnu lodiček, hry a knihy k zapůjčení, prostor pro sport a hry a další aktivity pro děti i dospělé. Příjemné chvíle mohou kolemjdoucí strávit také v bývalém Plovárenském parku – dnes spíš lesíku – s vyhlídkou na řeku, uměleckou instalací obřích kamenů, houpačkou a pozůstatky původních schodišť s umělými pařezy,“ říká Barbora Procházková, provozní plovárny.  

"Léto na plovárně zpestří řada komunitních a kulturních akcí – mezi nimi mimo jiné divadelní minifestival, hudební a taneční večery, či Plovárenské dny, které jsou již tradičně vrcholem sezóny,“ dodává.

Program Evropského dne sousedů na Městské plovárně:

Sobota 28. 5. 2016 (plovárna otevřena 14:00-22:00)

14:30-17:00 program pro děti a dospělé (vodní hry, výroba lodiček, aj.)
17:00 divadelní představení improvizační divadelní skupiny Improverti
18:00 sousedská večeře
19:30-20:30 koncert skupiny Second Band Acoustic

Neděle 29. 5. 2016 (plovárna otevřena 14:00-20:00)

14:00 sousedská procházka „Řeka ve městě“ (sraz u Památníku obětem komunistického teroru na Anglickém nábřeží)

FOTO: Pěstuj prostor
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24