QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městská policie posílí hlídky v centru Plzně kvůli Historickému víkendu

07.06.2018 15:28

Městská policie v Plzni bude v mimořádné pohotovosti kvůli Historickému víkendu, který už v pátek odstartuje. Hlídky budou dohlížet i na dopravu.

IMG_1563

Městská policie posílí hlídky už od pátku. Se zvýšenám počtem strážníků v ulicích by měli počítat také řidiči. Strážníci dohlédnou i na průvody.

"Hlídky městské policie dohlédnou v místě konání kulturních a společenských akcí na zajištění veřejného pořádku a bezpečnost návštěvníků. Cílem je také zároveň působit preventivně proti krádežím a vykrádání vozidel," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

"V průběhu konání jednotlivých průvodů budou strážníci městské policie na trase společně s policisty usměrňovat provoz vozidel. Městská policie žádá občany, aby dodržovali stanovené přechodné dopravní značení v dotčených lokalitách v centru města," dodává mluvčí strážníků.

Řidiči by navíc kvůli historickému víkendu měli už od pátku počítat v centru města s dopravními omezeními. Podrobnosti k uzavírkám a opatřením se dočtete v článku zde.

Preventivní rady před krádežemi věcí ze zaparkovaných motorových vozidel:

  • nevystavovat na viditelných místech – sedadlech a odkládacích plochách vozu – drahé věci (fotoaparáty, audio a video techniku, mobilní telefony), neodkládat zde také kufříky, aktovky ani kabelky
  • neponechávat ve vozidle rezervní klíče nebo doklady
  • před odchodem od vozidla zkontrolovat uzavření všech oken (včetně střešního), motorového a zavazadlového prostoru a uzamčení dveří vozidla
  • neponechávat klíčky v zapalování ani v případech, kdy se vzdálíte od vozidla jen na okamžik a na dohled

 

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24