Městské trhy i oslavy výročí republiky! Tachovsko nabídne řadu akcí

17.10.2018 11:53

Ještě do konce října nabídne Tachovsko celou řadu nejrůznějších akcí. Jednou z nejbližšéch jsou městské trhy ve Stříbře, slavit se ale bude i výročí vzniku Československa.

foto-qap-cz (11)

Přimda zve na setkání dříve narozených Přimda

Přimda – Dříve narození občané Přimdy a spádových obcí jsou zvání ve čtvrtek 18. října do sálu rekreačního střediska v Přimdě (bývalá škola v přírodě) na společné setkání. Pro seniory je připravený kulturní a zábavní program, k tanci a poslechu zahraje Kapela Václava Žákovce. Setkání se koná od 15 hodin. Připravený je i svoz občanů ze spádových obcí. 

Městské trhy

Stříbro - Tradiční městské trhy se budou konat ve čtvrtek 18. října na stříbrském náměstí do 8 hodin.

Koncert sester Havelkových ve Stodě

Stod - V rámci 100 let republiky se v Kulturním domě ve Stodě bude ve čtvrtek 18. října konat vystoupení sester Havelkových. V programu uvidíte dobovou módní přehlídku, výstavu kreseb pod názvem Naši prezidenti, od 16 do 18 hodin budou u domu i historické vozy. Po výstavě vozidel začíná v 18 hodin hlavní program v sále domu.

Dvojice, zátiší a portréty

Kladruby - Fotovýstava Vladimíra France bude zahájena v kladrubském muzeu 19. října v 18 hodin. Výstava potrvá do 25. listopadu.

Bude vyprávět o cestě kolem světa Chodský Újezd 

Chodský újezd – Cestovatele a motorkáře Pavla Suchého pozvali do Chodského Újezdu, kde bude vyprávět o své cestě kolem světa v sedle motorky. Přednáška se koná v kulturním domě v pátek 19. října od 18 hodin. 

Šipkový turnaj v Záchlumí

Záchlumí - V Hostinci u Lípy v Záchlumí se bude konat Šipkový turnaj. Soutěž se bude konat v soboru 20. října od 9 hodin.

Černošín zve na zvířátka z příze

Černošín - V černošínském muzeu mají nyní kromě stálé expozice i výstavu Něžně háčkovaný čas. Svou tvorbu zapůjčily do expozice ženy z Černošína i okolí. Otevřeno denně od 10 do 16 hodin. (sih)

Oslavy k výročí vzniku republiky chystají v Boru 

Bor – Oslavy stoletého výročí samostatného československého státu chystají v pátek 26. října také v Boru. V 16 hodin se bude konat slavnostní zahájení na prostranství za kostelem, následovat bude vysazení památné lípy. V sále kina se bude v 17 hodin konat koncert žáků Základní školy a Základní umělecké školy, od 18 hodin se můžete podívat na film Věry Chytilové T.G.M. Osvoboditel. Ve vestibulu borského kina bude připravená Výstava 100 let Československa. 

Halloween a dlabání dýní 

Cebiv - Na sobotu 27. října, od 17 hodin Obec Cebiv připravila pro všechny, kteří se rádi bojí a oblékají strašidelné masky Halloween. Akci v Cebivi pořádají v sobotu 27. října v místním kulturním domě. Těšit se můžete také na dlabání dýní, diskotéku a oceněny budou nejstrašidelnější masky. Součástí akce bude také lampionový průvod, který vyjde v 17 hodin od kulturního domu.

V Kostelci vysadí lípu k výročí vzniku republiky Kostelec

Kostelec  – Obec Kostelec ve spolupráci s Komisí pro ochranu a tvorbu životního prostředí zve občany a rodiny s dětmi do meditační zahrady, kde bude u příležitosti 100. výročí vzniku České republiky vysazena lípa. Akce se koná v neděli 28. října od 16 hodin. Doprovodný program bude zajištěný.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24