Meteorologové varují před silnými mrazy

18.01.2017 13:52

Meteorologové vydali kvůli mrazům, které udeří v regionu, výstrahu. Zatím platí do čtvrtečního rána. Mrazy ale budou pokračovat.

DSC05388

Výstraha kvůli silným mrazům pro Plzeňský kraj platí aktuálně od středeční osmé hodiny večer do deváté hodiny ranní ve čtvrtek. 

"Večer a v noci na čtvrtek (19.1.) budou v místech se zmenšenou oblačností a slabým větrem teploty klesat pod -12 °C, ojediněle až k hodnotám kolem -17 °C. Největší pravděpodobnost výskytu silných mrazů je v Čechách," informoval ČHMÚ.

Mrazy ale budou pokračovat i dalších dnech a je tak dost pravděpodobné, že varování bude platit i dál. "Předpokládáme, že silné mrazy budou přetrvávat v ČR minimálně do konce týdne. Výstrahu budeme zítra (19. 1.) podle aktuálních předpovědních materiálů upřesňovat," upozorňují meteorologové.

V případě silných mrazů se nedoporučuje pobyt venku malým dětem, ani nemocným lidem nebo seniorům. Lidé by se měli chránit více vrstvami oblečení. Proti prochladnutí pomáhá také tělesný pohyb, teplý nápoj a jídlo. Na druhou stranu vůbec se nedoporučuje pití alkoholu, při kterém dochází k vyšším teplotním ztrátám, i když pocit tepla přetrvává.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24