QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Michal Dvořák rezignoval na funkci radního. Vlastní kolegové ho nepodrželi

20.04.2017 8:34     20.04.2017 10:19

Bývalý hokejista Michal Dvořák kvůli dotační kauze spojené s tělocvičnou v Božkově skončil na postu radního. Jeho nástupcem bude Petr Chvojka.

103183

Obvinění z dotačního podvodu v souvislosti s tělocvičnou v plzeňském Božkově nakonec stálo Michala Dvořáka místo radního pro sport a podnikání. Rezignaci podal sám. Hnutí Občané Patioti, za které byl čelnem rady, ho nicméně od tohoto kroku neodrazovalo a dokonce samo mu chtělo odstoupení z funkce navrhnout.

Kauza se táhne zhruba od začátku dubna. Na čtvrtečním zasedání zastupitelstva se tak dostala do celkem očekáváného finiše. "Já bych poprosil o respektování mého názoru a prosbě k vám, že bych chtěl rezignovat na svoji funkci s platností k dnešnímu dni," prohlásil na úvod jednání Michal Dvořák. "Chtěl bych jen říct, že tuto práci jsem měl rád. Myslím, že jsem pomáhal všem sportovcům napříč plzeňským spektrem oddílů a jednotlivců. To rozhodnutí je těžké a emotivní, nicméně nechci, aby vrhalo stín na vás kolegové, kteří jste mě podpořili. Já mám svědomí absolutně čisté. Znovu říkám, udělal jsem dobrou věc, za kterou jsem nyní ´po zásluze´trestán a věřím tomu, že se očistím a že se prokáže moje nevina," doplnil odstupující plzeňský radní.

Za Michala Dvořáka jako radního se před časem postavila koalice. Přeseda klubu zastupitelů OPAT Ludvík Rösch, který na čtvrtečním zastupitelstvu města vystoupil, přiznal, že po širším jednání členů hnutí měl za úkol Michalu Dvořákovi navrhnout v celé záležitost právě rezignaci. S tím ale údajně nakonec přišel sám bývalý hokejista, který se ve volbách stal jednou z velkých deviz OPAT v očích voličů.

Na celou kauzu ohledně obvinění z dotačního podvodu poukázal server Novinky.cz na začátku dubna. Michal Dvořák má být podle informací Práva obviněný v souvislosti s opravami tělocvičny v Božkově, kterou získala společnost DS Training v čele s ním jako s předsedou v čele od TJ Sokol Božkov do pronájmu. Trestní oznámení měla podat tělovýchovná jednota s tím, že o celé záležitosti nevěděla a smlouvu o pronájmu na padesát let za tisíc korun měsíčně podepsal jen tehdejší předseda spolku. Spolek DS Training následně získal dotaci na rekonstrukci zchátralé a zdevastované budovy. Tu nyní využívají nejrůznější sportovní kroužky a spolky.

Novým radním pro sport a podnikání je Petr Chvojka...

Předseda zastupitelů OPAT Ludvík Rösch navrhl za hnutí jako nástupce za Michala Dvořáka Petra Chvojku. Ten nominaci přijal a zastupitelé ho zvolili 31 hlasy. "Vážení zastupitelé, dovolte mi, abych vám poděkoval zejména za důvěru. Velmi si této důvěry vážím a pevně doufám, že na práci, kterou započal Michal Dvořák, to znamená udělat ze sportu rovnoprávný odbor, naváži a budu v ní pokračovat," řekl po svém zvolení Petr Chvojka.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24