Mimořádná výstava v Bavorské Rudě pomáhá národnímu parku v Kongu

21.12.2017 20:08

V Bavorské Rudě můžete aktuálně navštívit mimořádnou výstavu výjimečného španělského umělce Joana Miró. Výstava má i charitativní podtext, pomáhá Národnímu parku Virunga v Kongu.

Komposition II - 1974_Miro
Der blaue Stern - Miro 1972_okDer Singende - Miro 1972_okKomposition II - 1974_Miro

Mistrovské dílo španělského umělce Joana Miró je vystaveno v galerii Kuns(t)räume v Bayerisch Eisenstein.

Mimořádná výstava začala 17. prosince, a potrvá až do 15. dubna 2018. Výstava se koná ve prospěch Congohounds – Národní park Virunga (VIRUNGA NATIONAL PARK) v Demokratické republice Kongo.

Naprosto nezaměnitelné - tak je možné charakterizovat umění Španěla Joana Miró. Barevnost jeho obrazů a  neobyčejná výmluvnost forem z něj udělaly jednoho z nejpopulárnějších umělců 20. století. Galerie Kuns(t)räume poskytuje náhled do jeho grafické tvorby a zavádí návštěvníka do umělcova pestrého a temperamentního světa.

Joan Miró (1893 - 1983) byl, co se týče umění, univerzální génius. Jeho tvořivost sahala od malířství, přes sochařství až po tvorbu keramiky a koberců. Zálibu vyvinul pro grafické techniky. Litografie u něho zaujala v padesátých letech minulého století přední místo. Tato metoda mu umožňovala ponechat své spontánnosti  a intuici volný běh.

Galerie Kuns(t)räume a zapůjčitel Ralf Denzer věnují větší část výtěžku z výstavy projektu „Congohound“ Švýcarky Dr. Marlene Zähnerové v národním parku Virunga v Kongu.

Národní park v Demokratické republice Kongo je domovem několika na světě vzácných druhů zvířat, jako vymřením ohrožených horských goril.

Od roku 2011 tam Marlene Zähnerová, mezinárodní odbornice na pátrací a záchranářské psy, cvičí ohaře a jejich konžské psovody. Speciální oddíl je nasazen k hledání pytláků - ambiciózní a nebezpečná úloha na ochranu divoké zvěře. V galerii Kuns(t)räume se návštěvníkům projekt a práce konžských „Congohounds“ představí. Náhled do národního parku k tomu poskytnou působivé fotografie amerického fotografa Adama Kiefera.

Více o galerii i výstavě na www.kunstraeume-grenzenlos.de/cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24