Mladý hrdina se dočkal dalšího poděkování, od města dostal notebook

10.02.2017 14:11

Student plzeňské hotelové školy David Kovrzek, který zachránil tonoucího bruslaře, se stává zaslouženě celebritou. V pátek ho na radnici přijal primátor města.

kovrzek1
kovrzek1kovrzek2kovrzek3kovrzek4kovrzek5

Teprve 17letý David Kovrzek má na svém kontě čin, ke kterému by se neodhodlala ani řada dospělých. Vrhnul se do chladné vody Mže, aby zachránil topícího se bruslaře, pod kterým se prolomil led. Teď sklízí jedno uznání za druhým. Po tom, co ho pozvali na krajský úřad, sešel se i s primátorem Plzně.

První muž města ho přijal přímo v primátorském salónku. "Několikrát do roka mám možnost mluvit s těmi, kteří zachránili život. Jsou to většinou lidé z městské a státní policie, záchranáři, hasiči. Podobně mladý člověk, jako jsi ty, který měl odvahu a zachránil život, to je jev ojedinělý, takže velká úcta,“ řekl studentovi plzeňské hotelové školy primátor Martin Zrzavecký.

Davida Kovrzka posadil v salonku historické radnice na čestné místo, do křesla, v němž sedávají návštěvy nejvzácnější, tedy velvyslanci, delegace ze zahraničí i významní čeští představitelé. "Seděl tu i kardinál Gianfranco Ravasi, jeden z nejvyšších představitelů církve,“ doplnil primátor.

Davidovi jakožto budoucímu kuchaři za jeho skutek už poděkovalo i vedení školy, dostal sadu profesionálních nožů. "Když jsem mu je před třídou předával, zažil David standing ovation, takže už i jeho spolužáci si uvědomují, co udělal,“ doplnil ředitel školy Miroslav Široký.

Zatímco před pár dny si David odnesl z krajského úřadu jako poděkování vodotěsné hodiny a dva tisíce, na radnici dostal notebook. Mimo to je ovšem David nominovaný i na Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24